Aggressive Team


Clan Forum
 
HomePortalSearchRegisterLog in

Share
 

 Pravila foruma

Go down 
AuthorMessage
Admin

avatar

Posts : 3
Points : 7
Join date : 2009-07-18

Pravila foruma Empty
PostSubject: Pravila foruma   Pravila foruma EmptySat Jul 25, 2009 2:26 am

Aggressive PRAVILNIK
Uvod
Da bi forum (Aggressive) funkcionisao na najbolji moguci nacin, stvoren je, i to u pisanoj formi, Pravilnik.
Pravilnik predstavlja osnovni kodeks ponaanja na forumu, pregled pravila koja, diskurzivno primenjivana, omogucavaju sasvim nesmetan rad foruma, i ugodnost prilikom komunikacije sa drugim clanovima ove zajednice.
Svaki clan prilikom pristupanja ovoj zajednici (registracija) obvezuje se na potovanje Pravilnika, te na potovanje i komuniciranje u skladu sa pravilnikom.

Krenje pravila
Svako ko bude na bilo koji nacin zaobilazio pravilnik, bice sankcionisan shodno svom prestupu.

Pravila
Pravila su podeljena na dve autonomne celine i Sankcije;

Zabranjeno ponaanje:
Vredanje drugih clanova u bilo kakvom obliku te psihicko-verbalno uznemiravanje, bilo javno ili putem privatne poruke, zasnovano na veroispovjesti, pripadnosti, nacionalnosti i rasi. Ovim postupkom se u mnogome iri netrepeljivost medu clanovima.
Pisanje ALLCAPS, odnosno pisanje celog posta velikim slovima jer ovakav postupak predstavlja vikanje, a to nikako nije poeljno na forumu.
Pisanje dva posta za redom, jer ovim postupkom se naruava preglednost diskusije, i autonomna celina gubi na smislu. Izuzetak je pisanje tekstova, koji zbog podele na celine zahtevaju pisanje u vie postova, te slanje kolekcija slika.
Postovanje dve teme istog ili analognog sadraja na istom ili razlicitom mjestu.
Bilo kakvo reklamiranje, u bilo kakvom obliku. Svaki vid marketinga se vri po dogovoru sa sa nadredenima foruma i servera.

Obaveze:
Pisanje jasnog i razgovetnog sadraja posta, posta kojim ce ostali ucesnici diskusije biti u stanju da razumeju sadraj istog.
Koricenje pretrage pre postavljanja nove teme jer nije poeljno da postoje dve teme sa istim ili krajnje slicnim sadrajem.
Otvaranje tema na odgovarajucem mestu, a ukoliko niste sigurni gde postaviti temu, slobodno pitajte!
Sve jedan text, bilo kakva informacija u bilo kakvom obliku ili multimedijalni dodatak, koji ne znate da li je lien autorskog prava, dozvoljeno je kopirati samo uz naznaku odakle je preuzeto. (npr. Preuzeto sa: ili sl.). Takodje bi bilo poeljno da navedete ima autora ako ste u potpunosti sigurni da znate ime.
Na forumu se moraju koristiti samo avatari sa tematikom Counter Strike-a, a svaki clan je u mogucnosti dostaviti url svog avatara sve dok se on ne kosi sa gore navedenim pravilom i dok ne prelazi velicinu 50 KB, sirine i visine 135 px (minimalno zaobilazenje ovog pravila dolazi u obzi).
Banneri ili graficki elementi potpisa korisnika, ne smeju da prelaze velicinu od 500 x 70 (irina x visina). Tekst u potpisu ne sme da zaobilazi pravilo o uznemiravanju, a sa morfolokog aspekta ne sme da prelazi velicinu od 11 pt.

Sankcije:
Svaki clan koji prilikom postovanja, i prilikom ucestvovanja u optem pogledu rada foruma, kri bilo koju tacku Pravilnika, ili isti u bilo kom pogledu zaobilazi podlee sankcijama. U zavisnosti od prestupa, sankcije mogu da budu:
Trajni ban,
Zabrana ucestvovanja u radu foruma u bilo kakvom pristupu istom zauvek,

Privremeni ban,
koji se primenjuje ako clan nije prekrio pravilnik u najintenzivnijem obliku. Trajanje kazne odreduju superiorni.

Zabrana pisanja,
koja na snagu stupa ako clan bude krio izvjesne tacke pravilnika u minimalnom oblku krenja.


Napomena

U posebnim situacijama koja nisu izdiferenciram u Pravilniku, urednik ima pravo da postupi onako kako on smatra da je najprikladnije.

Hvala. Vas Aggressive Administration Team.
Back to top Go down
https://aggressive-clan.forumotion.net
 
Pravila foruma
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aggressive Team :: Generalno :: Pravila Foruma...-
Jump to: